Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Petitie gestart tegen kap Oosterbos in Barneveld

maandag 7 mei 2018

Verschillende bewoners van Barneveld zijn een petitie gestart om de uitdunning van het Oosterbos in de gemeente een halt toe te roepen. Volgens hen wil de gemeente er een park van maken met een open karakter en het laten aansluiten bij de nieuw te bouwen woonwijk.

Initiatiefneemster, bosliefhebber en hondenbezitster Ivonne Koster uit Barneveld roept op het bos te koesteren en alleen het nodige onderhoud te plegen. Ze roept op geen bomen te kappen of er een park van te maken. Om haar stelling kracht bij te zetten, startte ze vorige week een online petitie tegen bomenkap in het Oosterbos.

Open en lichter karakter
Een maand geleden meldde de Barneveldse krant dat de gemeente plannen heeft met het bos, dat ten noorden van Barneveld ligt. Het donkere bos zou volgens de gemeente een open en lichter karakter moeten krijgen én een educatieve functie. Daarnaast zou het park worden gecombineerd met een goede aansluiting met de nieuwbouwwijk Bloemendal, die ten noorden van het bos gebouwd wordt.

Metamorfose
Volgens Koster spreekt de gemeente over uitdunnen van het bos, maar komt dit volgens haar 'gewoon neer op bomenkap', waar ze fel op tegen is. Ze noemt het onderhoud van het bos met werkzaamheden als snoeiwerk of het verwijderen van zieke of dode bomen wat anders dan de metamorfose die de gemeente voor ogen heeft. Ze stelt tevens weinig te hebben gemerkt van het benodigde onderhoud de afgelopen tijd. De petitie kan inmiddels bogen op ruim 600 ondertekeningen.

Bron: Barneveldse krant

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM