Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

NEN-norm gepubliceerd voor beschermende kleding tegen teken

dinsdag 10 april 2018

Een nieuwste norm voor beschermende kleding tegen tekenbeten, de NEN 8333, is gepubliceerd. Eisen waaraan de kleding moet voldoen zijn hierin opgenomen. In Nederland zijn gemiddeld één op de vijf teken besmet met de Borrelia bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken.

Tekenbeten zijn een risico voor werknemers in het groen. Bij besmetting onder werktijd is sprake van een beroepsziekte. Het is dan ook de verantwoordelijkheid van de werkgever én de werknemer om tekenbeten te voorkomen. Kleding die helpt beschermen tegen tekenbeten is hierbij een goed hulpmiddel. De norm NEN 8333 omschrijft de kwaliteitseisen voor deze kleding. De kleding is behandeld met permethrine. Een insecticide wat het zenuwstelsel van insecten aantast. Alleen beschermende kleding zal nooit voldoende zijn. Het moet samengaan met een pakket maatregelen zoals controleren van het lichaam.

Week van de Teek
16 april gaat ook de jaarlijkse Week van de Teek van start. Dan wordt aandacht besteed aan teken en de gevolgen van een beet. Op de bijhorende website, www.weekvandeteek.nl, worden onderwerpen behandeld als preventie, controle en het verwijderen van een teek. De site geeft ook praktische tips en richtlijnen voor werknemers en werkgevers.

door Willemijn van Iersel

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM