Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Vakjury European City of Trees bezoekt Apeldoorn

woensdag 4 april 2018

Komende vrijdag bezoekt de vakjury van de European City of Trees 2018 Apeldoorn om te kijken waarom de stad de prestigieuze bomenprijs voor Europese steden zou moeten winnen.

De European City of the Trees Award is een initiatief van de Europese koepelorganisatie European Arboricultural Concel (EAC) en wordt uitgereikt aan een stad die toonaangevende activiteiten ontplooit in beleid, beheer en burgerparticipatie gericht op bomen.

Tien miljoen bomen
Apeldoorn heeft zo'n 10 miljoen bomen, waarvan de gemeente er zo'n 70.000 in beheer heeft. Zo'n 5000 exemplaren zijn door de stad aangewezen als monument. Deze bomen staan bij particulieren of op gemeentelijke groen; de stad is er heel zuinig op, aldus Omroep Gelderland.

Een keer eerder Nederlandse winnaar
Het initiatief bestaat sinds 2007 en werd sindsdien één keer gewonnen door een Nederlandse gemeente, en wel door Amsterdam in 2012. De stad werd geroemd om de bijzondere populatie iepen, haar groene karakter en de grote inspanning om dit te behouden. Ook het Zwitserse Winterthur en Tallinn in Estland vielen eerder in de prijzen.

Dordrecht & Breda
Naast Apeldoorn zijn Dordrecht en Breda ook in the running voor de prijs. Nederland gaat dit jaar dus sowieso met de prijs naar huis. De European City of the Trees Award zal worden uitgereikt tijdens de Boominfodag 2018 op 8 juni.

Bron: Omroep Gelderland

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM