Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Duizend bomen geplant in Sublime bos

dinsdag 3 april 2018

Naar aanleiding van een boomplantactie van radiozender Sublime en donateurs van het Buitenfonds zijn er in totaal duizend bomen geplant in het Sublime Bos in boswachterij de Vuursche.

Afgelopen jaar werd de boomplantactie met als oproep 'Vier de lente, plant een boom' gestart. Dit gebeurde op een locatie met drie aaneengesloten stukken bos met veel open plekken, die samen het Sublime Bos vormen. Online, op sociale media en via de Sublime FM-radiozender werd een oproep gedaan om via het Buitenfonds een of meerdere bomen te doneren, om de open plekken met gemengde boomsoorten aan te planten. De open plekken in het huidige Sublime bos zijn inmiddels aangeplant met jonge bomen van 1 tot 1,5 meter van voornamelijk eik en linde. Hiermee wordt dit stuk bos vitaler, gezonder en aantrekkelijker.

Crowdfundcampagne
In april 2017 startte Sublime FM, in samenwerking met Buitenfonds en Staatsbosbeheer, een crowdfundcampagne. Met het geld van die campagne wilden zij stukken grond van het bos bij Lage Vuursche op de Utrechtse Heuvelrug sterker maken door hier bomen te planten. Er werd gekozen voor het eeuwenoude gebied de Lage Vuursche, nabij paviljoen 'buiten in de kuil', omdat op deze locatie het bos niet meer zelf kan groeien. Het Sublime Bos werd op vrijdag 21 juli feestelijk geopend door Stefan Wayper, directeur van Sublime FM.

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM