Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Actie aanplant 1 miljoen bomen verloopt voorspoedig

dinsdag 3 april 2018

De actie om nog voor 2022 een miljoen bomen geplant te hebben, verloopt voorspoedig. Het platform heeft laten weten dat voor het einde van volgende week de 25.000 wordt aangetikt.

De actie is een initiatief van het platform voor vakantiehuisjes in de natuur, natuurhuisje.nl in samenwerking met Edenprojects. De bomen zullen voornamelijk in Madagaskar worden geplant. Daar is ook de lokale bevolking bij betrokken, zodat deze ook economisch profiteert van het project.

Dit jaar minimaal 100.000
Op 14 maart verwachtte natuurhuisje.nl nog dat er dit jaar minimaal 100.000 bomen kunnen worden geplant. Dat aantal lijkt, met het 25.000e exemplaar binnen een maand in aantocht, moeiteloos gehaald te worden.

Missie
Volgens oprichter Tim van Oerle is de missie van de initiatiefnemers om mensen dichterbij de natuur brengen. 'Dit is de reden dat wij inmiddels negen jaar geleden begonnen zijn met Natuurhuisje. Om onze missie de komende jaren te blijven realiseren willen wij iets terug doen voor de natuur. Maar het moet wel impact hebben en niet zomaar een losse flodder zijn', aldus Van Oerle.

Bron: nritmedia.nl

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM