Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Natuurplatform Zwolle bezorgd over grootschalige essenkap

dinsdag 13 maart 2018

Het Natuurplatform Zwolle is bezorgd over de gevolgen van de grootschalige kap van 8000 essen in de gemeente vanwege essentaksterfte. Door de onvermijdbare kap neemt het aantal volgroeide bomen in Zwolle aanzienlijk af, wat slecht uitpakt voor de Co2-opname en voor de fauna.

De organisatie pleit in een brief aan de gemeente voor bijzondere maatregelen, die de gevolgen en neveneffecten van deze kap zoveel mogelijk moeten beperken. Hans de Graad, voorzitter van de natuurorganisatie stelt dat het aantal volgroeide bomen in de stad aanzienlijk zal afnemen, wat vanzelfsprekend leidt tot verschillende neveneffecten. De capaciteit van bomen in de gemeente die CO2 omzetten verminderen. Ook benadrukt hij de gevolgen voor de fauna en het klimaat. Zo zal de kap gevolgen hebben voor vogels, insecten, vleermuizen, maar ook ten aanzien van hittestress en de opname van water.

Compenseren
De organisatie wil dat de kap van andere, niet zieke bomen tijdelijk wordt gestopt. Alle bomen die niet noodzakelijkerwijs moeten worden gekapt, moeten de komende tijd worden gebruikt om de nadelige gevolgen van de grootschalige essenkap enigszins te compenseren.

Bron: rtvfocuszwolle.nl

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM