Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Partij voor de Dieren wil herplantplicht in Utrecht

woensdag 7 maart 2018

De Partij voor de Dieren (PvdD) in Utrecht wil dat na bomenkap het herplanten van een nieuwe boom verplicht wordt. Het Utrechtse raadslid Eva van Esch presenteert het initiatiefvoorstel daartoe donderdag 8 maart tijdens de laatste raadsvergadering voor de verkiezingen.

Het doel van de PvdD is om bij de verlening van een kapvergunning het herplanten van nieuwe bomen verplicht te stellen. Momenteel wordt deze verplichting volgens PvdD nog met willekeur opgelegd.

Kritisch op kappen van bomen
Sinds de PvdD in 2014 in de Utrechtse gemeenteraad aantrad, is de partij altijd erg kritisch geweest op het kappen van bomen. Volgens PvdD-raadslid Eva van Esch worden te vaak bomen nodeloos gekapt en worden bij kap niet altijd nieuwe bomen aangeplant. Het terugplanten van bomen is in gemeentelijk beleid slechts in bepaalde gevallen verplicht gesteld. Dat betekent dat niet altijd duidelijk is of na kap ook daadwerkelijk nieuwe bomen aangeplant worden, aldus Van Esch.

Eigen voorstel
De PvdD probeert al jaren inzicht te krijgen in deze regeling door het stellen van politieke vragen en het indienen van moties. Volgens de partij blijkt informatie binnen de gemeentelijke organisatie niet beschikbaar. Van Esch stelt dat de partij zich hier al zo lang druk over maakt, dat nu is besloten zelf met een voorstel te komen waarmee wordt geregeld dat herplanten van bomen gewoon standaard plaatsvindt.

Bron: Utrecht nieuws

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM