Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Westmount wil door gas aangedreven bladblazers verbieden

dinsdag 6 maart 2018

Burgemeester Christina Smith van Westmount, een voorstadje in Quebec in Canada, wil haast maken om door gas aangedreven bladblazers nog dit voorjaar gaan verbieden. Ze is na protest nog wel bereid om de timing van de invoering van het verbod aan te passen, meldt de Montreal Gazette.

Toen burgemeester Smith afgelopen herfst campagne voerde voor de gemeenteraadsverkiezingen, was een van de meest voorkomende problemen van de bewoners het lawaai en de vervuiling door bladblazers. Daarbij ging het om het soort dat tuinarchitecten op hun rug dragen om bladeren, gras en vuil weg te blazen.

Te vroeg
Volgens sommigen komt het plan van Smith om de door gas aangedreven bladblazers al in dit voorjaar te verbieden - en grasmaaiers op gas de volgende lente - veel te vroeg. Landschapsarchitecten beweren dat ze, als de nieuwe regels volgende maand in de gemeenteraad worden goedgekeurd, moeite moeten doen om dure, nieuwe elektrische apparatuur te kopen. Bij goedkeuring van het verbod zouden de nieuwe regels al dit voorjaar worden ingevoerd.

Minder krachtig
In het stadje Westmount staan veel grote esdoorns, die een enorme hoeveelheid bladeren achterlaten. Kritiek van landschapsarchitecten is dat elektrische bladblazers op de markt voor commercieel gebruik momenteel niet zo krachtig zijn als op gas werkende machines. Ze zijn weliswaar stiller en minder vervuilend, maar werken trager en doen hun werk minder grondig, zo luidt de kritiek.

Investeringen
Een landschapsarchitect schat dat als de stad alle door gas aangedreven landschapsapparatuur verbiedt, zijn bedrijf ongeveer 20.000 dollar zal moeten investeren voor nieuwe grasmaaiers, bladblazers en batterijen. Ook zal hij een gesloten aanhanger moeten aanschaffen om elektrische apparatuur te beschermen tegen de regen.

Bron: Montreal gazette

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM