Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Inwoner Helmond mag plek aanwijzen voor 200 extra bomen

maandag 5 maart 2018

Helmond wil letterlijk en figuurlijk een groenere stad worden. De komende tijd worden 200 nieuwe bomen geplant, waarbij de inwoners worden geraadpleegd.

De tweehonderd exemplaren komen bovenop de duizend bomen die al eerder waren aangekondigd. Omdat de gemeente nog niet weet waar de bomen het best kunnen worden geplaatst, roept zij inwoners op om plekken aan te wijzen.

Duurzaam groen
De bomen worden duurzaam geplant, dat wil zeggen in een goede ondergrond, onder de juiste groeiomstandigheden en met voldoende groeiruimte. 'Op deze wijze hebben de bomen een lang en duurzaam leven voor de boeg. De gemeente investeert daarmee in duurzaam groen voor onze stad, aldus de gemeente Helmond op haar website. Inwoners kunnen hier hun idee├źn doorgeven.

Tien nieuwe bomen

Een locatie die al bekend is, is het plein aan de Welpenstraat. Daar zullen tien nieuwe bomen verrijzen, omdat wijkbewoners graag meer groen in de straat hebben. De bomen worden op woensdag 14 maart geplant. Daarbij zijn wethouders Paul Smeulders en Erik de Vries aanwezig, die de schop ter hand nemen.

Bron: ed.nl / gemeente Helmond


door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM