Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Brand woedt in Deurnese Peel

woensdag 28 februari 2018

In het Peelgebied tussen Griendtsveen en Liessel is gisteravond een grote brand uitgebroken. Vanochtend was de brand in de Deurnese Peel nog altijd niet geblust.

Het vuur werd dinsdagavond rond 23.40 uur opgemerkt door een voorbijganger. De brandweer gaat ervan uit dat het vuur is aangestoken, omdat het is ontstaan in de omgeving van een wandelgebied. Hoofdofficier van dienst Thijs Verheul laat weten dat dit voor de hand ligt, aangezien veen niet vanzelf brandt en er geen bliksem was.

Ontoegankelijk moerasgebied

De brandweer is groots uitgerukt, maar kon het vuur niet onder controle krijgen. De brand woedt in een ontoegankelijk moerasgebied. Tien brandweermensen en boswachters van Staatsbosbeheer zijn aanwezig om de veenbrand te monitoren. Hoewel het vuur in omvang is afgenomen, is het voor de brandweer moeilijk om te doven.

Rookoverlast
Het vuur zorgt voor veel rook, die in de richting van Liessel en Helenaveen trekt. Volgens de gemeente Deurne is de rook niet gevaarlijk. Wel raadt de gemeente iedereen aan zoveel mogelijk uit de rook te blijven.

Ook in juni 2017 woedde er een veenbrand in het gebied, die drie weken duurde.

Bron: ed.nl

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM