Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Bomenkap Amersfoort nog even uitgesteld

maandag 26 februari 2018

De gemeente Amersfoort heeft de kap van 95 bomen bij sportpark Birkhoven en achter restaurant De Vlasakkers een week uitgesteld. De gemeente wil de uitslag van het bezwaar van De Vereniging Behoud Bos Birkhoven en Bokkeduinen (VBBBB) afwachten.

De gemeente Amersfoort kondigde afgelopen vrijdag de voorgenomen kap van 95 bomen, die vandaag zou plaatsvinden. De VBBBB stapte vorige week al naar de rechter om de kap tegen te houden. Zowel raadsleden als omwonenden reageerden verbaasd op de voorgenomen kap, die noodzakelijk zou zijn voor de aanleg van de Westelijke Ontsluiting.

Voorlopige voorziening
Vrijdag vindt er een voorlopige voorziening plaats voor het aangetekende bezwaar. Volgens SP-raadslid Rob Molenkamp moet de gemeente de uitslag daarvan eerst afwachten. De gemeente heeft aan de VBBBB laten weten de kap vanwege de uitslag een week uit te stellen.

Beschermde diersoorten

De gemeente stelt dat zich geen beschermde soorten in het gebied bevinden. Molenkap laat weten dat de das, de boommarter en de bosuil is gesignaleerd.

Bereikbaarheid
De Westelijke Ontsluiting is volgens de gemeente noodzakelijk om de westkant van Amersfoort bereikbaar te houden. Bedoeling is om het tracé langs de Daam Fockemalaan en Barchman Wuytierslaan over een traject van 2,5 kilometer opnieuw in te richten.

Bron: ad.nl / gemeente Amersfoort

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM