Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Minder bomen tegen de vlakte in Brummen

donderdag 4 januari 2018

De gemeente Brummen kapt minder bomen dan aanvankelijk werd aangekondigd. Het voorgenomen aantal van 48 bomen is nu door de gemeente teruggebracht tot zo'n dertig stuks.

De aankondiging in de afgelopen zomer om 48 bomen neer te halen zorgde voor de nodige ophef in de Gelderse gemeente. De bomen langs het kanaal zouden in slechte conditie zijn en daarom moeten plaats maken. Er zouden 117 eiken voor worden herplant.

Actie
De Werkgroep Bomenbelang Brummen twijfelde aan de noodzaak van de bomenkap en ondernam actie. Er werd een petitie opgesteld met het doel de plannen te herzien. Deze leverde 645 handtekeningen op.

Veiligheidsrisico's
Later heeft een gespecialiseerd bureau de bomen opnieuw beoordeeld. Dit bureau concludeerde dat de levensverwachting van 34 bomen minder dan 15 jaar bedraagt. Veel van de bomen bevatten dood hout, wat voor veiligheidsrisico's kan zorgen. Daarbij speelt mee dat de bomen langs de drukke Apeldoornseweg staan.

Vleermuizen
Uit een ander onderzoek bleek dat een aantal bomen onderdak biedt aan vleermuizen, die tot de beschermde dieren behoren. Door de aanwezigheid van vleermuizen blijven die bomen de komende jaren staan, ook al is er geen jaartal genoemd dat ze wel weg moeten. In verband met de verkeersveiligheid worden de bomen wel gesnoeid in het voorjaar.

Bron: de Stentor


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM