Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Lot van bomen langs kade in Naaldwijk onduidelijk

woensdag 3 januari 2018

Het is onduidelijk of de bomen langs de Stokdijkkade in Naaldwijk straks moeten verdwijnen. Het kadaster moet de komende maand gaan uitzoeken wie de eigenaar is van de bomen, die voor overlast zouden zorgen.

Wooncorporatie Arcade had een enquête onder de bewoners gehouden, waaruit zou blijken dat de bomen voor overlast zorgen. Een inwoner van Naaldwijk die in een flat aan de Stokdijkkade woont, schreef na deze enquête de gemeente aan. Een aantal bewoners had bij de woningcorporatie geklaagd over de bomen.

Klachten bewoners

Arcade heeft de gemeente op de hoogte gebracht over de klachten van de bewoners, beide partijen overleggen over een oplossing. Het college heeft laten weten dat de gemeente de kap van de bomen wil voorkomen. Ze zijn waardevol en beeldbepalend en het kappen of snoeien ervan zou een ingrijpende verandering voor het straatbeeld opleveren, zo luidt het antwoord aan de gemeenteraad.

Kadaster
Eerst moet nog worden bekeken wie de eigenaar is van de bomen. Dit gaat het kadaster deze maand uitzoeken. Als de corporatie eigenaar blijkt te zijn, is er volgens het college geen vergunning nodig om ze te kappen.

Bron: ad.nl


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM