Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Ede telt ruim 21.000 monumentale bomen

woensdag 3 januari 2018

In de periode juni tot december 2017 hebben boomdeskundigen alle waardevolle en monumentale bomen in de gemeente Ede op particulier terrein in kaart gebracht. Uit de inventarisatie bleek dat de gemeente met 21.000 stuks landelijk hoog scoort.

Van de ruim 21.000 getelde waardevolle en monumentale bomen staat ruim de helft op particulier terrein, zo blijkt. In totaal staat de gemeente Ede voor negentig procent uit groen, aldus de gemeente op haar website. Om dit groene karakter te behouden heeft de gemeente een overzicht gemaakt van alle waardevolle en monumentale bomen binnen de Gelderse gemeente.

Tips voor onderhoud
Bomen die op gemeentegrond staan, waren al in kaart gebracht. Deze laatste inventarisatie was gericht op particulier terrein, waarbij de eigenaren zijn voorzien van tips voor onderhoud.

Top 50
Tijdens de inventarisatie op particulier terrein is een top 50 van de mooiste waardevolle en monumentale bomen in Ede gemaakt. Daarvan is weer een top 10 gemaakt. Op woensdag 10 januari maakt wethouder Leon Meijer van Ede tijdens de verkiezingsbijeenkomst bekend welke eigenaar de mooiste monumentale boom van de gemeente bezit. Meer informatie over het project is hier te vinden.

Bron: gemeente Ede

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM