Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

De Hoge Veluwe wint Europese prijs voor biodiversiteit

woensdag 6 december 2017

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft dinsdag de Belleuropa Award gewonnen, een Europese prijs voor het wildpark met de beste beheerde biodiversiteit.
Het Park van 5.400 hectare is cruciaal voor het Europese Natura 2000-netwerk. Door zorgvuldig en systematisch te werk te gaan, heeft het een grote diversiteit aan leefomgevingen en vele beschermde soorten.


Biodiversiteit bevorderen
Het Park bevordert de biodiversiteit door het functioneren van ecosystemen te herstellen. In de periode van 2013 tot 2016 heeft het Park bijvoorbeeld vele natte gebieden hersteld, en recent is het begonnen met het bevorderen van het bodemleven door steenmeel toe te voegen.

Uitreiking
Annie Schreijer-Pierik (CDA Europarlement) overhandigde de Belleuropa Award van de Europese Landeigenaren Organisatie (ELO) dinsdag in Brussel aan de directeur van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, Seger baron van Voorst tot Voorst. Het Nederlandse park werd gekozen uit 300 landgoederen in de Europese Unie.
"De Hoge Veluwe werkt geweldig goed samen met boeren, vakantieparken, overheden en jagers", stelde Annie Schreijer-Pierik. "Het is heel knap dat het Park open blijft voor ruim een half miljoen bezoekers per jaar, ondanks de enorme inspanningen voor de natuurbescherming."

Directeur Van Voorst tot Voorst zei zeer vereerd te zijn met de prijs. Hij noemde het een erkenning voor de inspanningen van zijn medewerkers van De Hoge Veluwe voor het behoud van de soortenrijkdom.

Vlnr: Europarlementsleden Karl Heinz Florenz; Annie Schreijer-Pierik, baron Seger van Voorst tot Voorst en voorzitter Pierre-Olivier Drège van ELO
door Willemijn van Iersel

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM