Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Amstelveen krijgt fietsbrug met bomen

woensdag 6 december 2017

Het ontwerp van de fietsbrug
De gemeente Amstelveen krijgt een groene fietsbrug die wordt ingericht met bomen. Het ontwerp werd door bewoners gekozen na een publieke stemronde.

Bewoners konden kiezen uit vier verschillende ontwerpen. De brug met bomen, in de stemronde aangeduid als 'Brug B', is als absolute winnaar uit de bus gekomen. Het ontwerp ontving maar liefst 77% van de stemmen. De overige ontwerpen kregen ieder zo'n 7% van de stemmen. In totaal zijn bijna 12.000 stemmen uitgebracht op de vier ontwerpen. De architecten van het winnend ontwerp, Paul de Ruiter architects en CULD, krijgen opdracht het schetsontwerp uit te werken.

Groen karakter

Wethouder A9 Herbert Raat (VVD): 'Amstelveen heeft overduidelijk gekozen. We zijn overweldigd door het succes. Dit laat zien dat inwoners graag mee willen beslissen over hoe hun stad eruit komt te zien. Het ontwerp past goed bij het groene karakter van de stad. Wat mij betreft is de volgende stap Amstelveners na laten denken over een naam voor de brug. We zullen de komende periode kijken hoe we dit precies vorm gaan geven.'

De bouw van de fietsbrug wordt in de laatste fase van het project verbreding A9 gerealiseerd (uiterlijk 2024-2026).

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM