Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Kerstboom blijft onverminderd populair in Nederland

dinsdag 5 december 2017

In Nederland worden binnen enkele weken zo'n 2,5 miljoen kerstbomen verkocht. Van deze bomen komt ongeveer de helft uit eigen land, waar de kerstboom onverminderd populair blijft.

De naaldbomen - voor het grootste deel zilversparren - worden gekweekt in Noord-Brabant, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Op die plaatsen gedijen de naaldbomen goed. De overige bomen worden geïmporteerd uit Denemarken en Duitsland, waar vooral nordmannsparren worden gekweekt. Deze zijn groter en worden niet met kluit verkocht.

Populair
Volgens Gerard Krol van de Vereniging Nederlandse Kerstbomenkwekers gaat het nu vooral tussen de zilverspar en de nordmannspar. Dit is volgens hem niet altijd zo geweest: vroeger was de fijnspar heel populair. Die boom liet volgens hem alleen wat eerder zijn naalden vallen. Ook de blauwspar was een tijdje populair, maar prikte volgens hem nogal. Deze boom heeft in Duitsland nog niets aan populariteit ingeboet volgens hem.

Meeste verkopen in week na Sinterklaas
De meeste kerstbomen worden verkocht in de week na Sinterklaas, met als zwaartepunt het eerste weekend na pakjesavond. Volgens Krol worden in die week zo'n 60 tot 70 procent van de bomen verkocht. Toch verschuift ook dat verkoopmoment naar voren; de verkoop is op veel plaatsen al vorige week begonnen.

Bron: ANP

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM