Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Eerste boom voor arboretum Floriade

vrijdag 1 december 2017

Op 30 november werd in Almere de eerste boom van de Floriade Almere 2022 geplant. De rode beuk vormt het startsein voor de aanleg van het arboretum, dat het groene hart vormt van de wereldtuinbouwtentoonstelling en de stadswijk die na afloop op het terrein verrijst.

Het arboretum is een idee van architect en stedenbouwkundige Winy Maas, die het plan voor de expo ontwikkelde. Hij deelde het Floriadeterrein op in rechthoekige kavels. Tussen de kavels komen vier meter brede groenstroken met planten waarvan de botanische naam met dezelfde letter begint.

Het arboretum wordt gerealiseerd door Stichting De Groene Stad, gemeente Almere en Floriade Almere 2022. Voorafgaand aan de eerste aanplant is deze samenwerking bezegeld door de ondertekening van een convenant. Ook is er een portal gelanceerd, waarop Nederlandse kwekers kunnen intekenen op het inzenden van bomen en planten voor het arboretum.

Landschapsarchitect Niek Roozen: 'Alle planten en bomen in het arboretum worden geselecteerd op basis van de bijdrage die ze leveren aan een groene, gezonde stad. Denk aan bomen die de luchtkwaliteit kunnen verbeteren of bomen die voedsel leveren, zoals tamme kastanjes of vruchten.'

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM