Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Rechter moet uitkomst bieden bij geschil over 26 eiken

dinsdag 14 november 2017

Al bijna twintig jaar liggen buren aan de Steenboerweg in Zwolle met elkaar in de clinch over 26 eiken. De bestuursrechter komt er aan te pas om uitkomst te bieden over de bomenkap, die voor- en tegenstanders in de Zwolse wijk Westenholte verdeelt.

Afgelopen maandag stond Stichting Zwolle Groenstad lijnrecht tegenover het college van b en w. Ze kwamen geen fractie dichter tot elkaar. Het college wil de vete voor eens en altijd beslechten door 26 eiken - waarvan tien bijzondere exemplaren - te kappen. Er is volgens het college een zwaarwegend belang, aangezien acht woningen verstoken blijven van zonlicht in zowel de voor- als achtertuin. Ook hebben omwonenden last van vallende eikels op tuinen en op auto's.

Karakteristieke uitstraling
Er is ook een groep bomenliefhebbers, die de bomen wil behouden. Volgens hem zorgen de eiken, waarvan sommige de zestig jaar aantikken, voor een karakteristieke uitstraling in de wijk. Het idee om de bomen te snoeien is volgens het college een gepasseerd station. Dit bleek eerder onvoldoende effect te hebben. De bestuursrechter doet over twee weken uitspraak. Mocht de rechter besluiten de bomen te kappen, dan gebeurt dit in december.

Bron: ad.nl

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM