Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Update handboek Boomgroeiplaatsen 2.0 gereed

maandag 13 november 2017

De afgelopen tijd is het handboek Boomgroeiplaatsen geüpdatet. In de nieuwe versie heeft BSI een aantal technische ontwerpen en eigenschappen aangepast. De nieuwe versie wordt gelanceerd op de kennisdag "Klimaatadaptieve toekomstbomen en groeiplaatsen" op 7 december as. De pdf-versie staat al wel online.

Voor wie?
Iedereen die met boomgroeiplaatsen te maken heeft, kan de benodigde informatie terugvinden in dit Handboek. Het Handboek is gemaakt met informatie uit verschillende bronnen en is bedoeld als informatief naslagwerk voor eenieder die te maken krijgt met bomen en hun groeiplaatsen. Getracht is om een zo breed mogelijk overzicht te bieden van alles wat er op het gebied van groeiplaatsen verkrijgbaar is in de huidige markt. Betrokken partijen kunnen op basis van de geboden informatie de keuze voor een groeiplaats maken en deze onderbouwen. De daadwerkelijke toepassing van de informatie vergt altijd maatwerk, aangezien ieder project uniek is.

Verstedelijkte samenleving
Door de steeds sterker verstedelijkte samenleving is het van groot belang om te zorgen voor een goede boomgroeiplaats. Middels het Handboek Boomgroeiplaatsen wil BSI een inkijk geven in de diverse mogelijkheden voor het realiseren van de meest ideale boomgroeiplaatsen die de "Symbiose tussen Natuur en Techniek" aangaan. Er wordt gekeken naar hoe een keuze tot stand kan worden gebracht voor een bepaalde boomgroeiplaats per toepassing, door gebruik te maken van de juiste producten die specifiek ontwikkeld zijn voor de situatie, maar ook naar de wijze van verwerking om zodoende te allen tijde de meest optimale omstandigheden te creëren voor de boom.

Presentatie
Op 7 december vindt alweer de tweede kennisdag 'Klimaatadaptieve toekomstbomen en groeiplaatsen' plaats. Vanwege het succesvol verlopen van de eerste kennisdag op 11 oktober jl. werd al gauw besloten om de kennisdag opnieuw te organiseren. Ook deze keer is het evenement ruim van te voren 'uitverkocht'. Op deze kennisdag zal het vernieuwde handboek Boomgroeiplaatsen worden gepresenteerd.

Mocht u liever het handboek hardcopy ontvangen? Levering is mogelijk na 7 december; mail daarvoor even met BSI.door Willemijn van Iersel

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM