Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Bomenkap Capelle aan den IJssel voorlopig van de baan

maandag 13 november 2017

De bomenkap in Capelle aan den IJssel, waarvoor het college 160.000 euro wilde uittrekken, is voorlopig van tafel. Het plan zorgde voor flinke beroering binnen de gemeente.

Er ontstond onlangs een grootschalig protest tegen de kap van de bomen aan de Poortmolen, Oosterlengte, Westerlengte, Zuiderbreedte, Hermitage en Operalaan. Het college heeft nu besloten dat nader onderzoek wenselijk is. Ook wil het college zoveel mogelijk inwoners betrekken bij het wel of niet laten doorgaan van eventuele toekomstige bomenkap.

Extra zuinig

Volgens PvdA raadslid Martin Ponte heeft de gemeenteraad in het verleden niet voor niets een aantal doorgaande wegen met waardevolle grote bomen als beschermde boomstructuur aangewezen. Hij stelt dat Capelle extra zuinig moet zijn met de paar karakteristieke bomen die de gemeente rijk is. Hij hoopt dat het voorstel tot kap nu definitief van de baan is, maar roept op tot waakzaamheid, aangezien het gevaar voor kap nog niet volledig is geweken.

Bron: capelle. ijsselenlekstreek

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
J berkhout | 20 november 2017 | 14:53
Aan de Hermitage staan b.v. drie enorme Berkenbomen.dit is de meest vervuilende soort en hoort zo groot niet in de wijken maar alleen Aan de buitenrand van de woonwijken.ditis een uitspraak van een deskundige en was tevens een uitspraak bij de rijdende re chter.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM