Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

'Boomverzorgers, laat je niet wegzetten als een veredelde boomzager'

woensdag 11 oktober 2017

Boomverzorgers: laat je niet wegzetten als een veredelde boomzager. Dat is de boodschap die keynote spreker Arjan Postma zal verkondigen tijdens de Boom Inspyratie Dag op 26 oktober.

Postma is zelf boomverzorger geweest en in zijn visie is die beroepsgroep een beetje verworden tot veredelde boomzagers. Niks mis met boomzagers, maar er is zoveel meer, zo stelt hij. Boomverzorgers hebben het voorrecht om te werken op plekken waar amper mensen komen: de kronen van bomen en de daken van gebouwen. Plekken die vol zitten met bijzondere dieren, insecten en vogels.

Expert in de boomkruin
De stelling van Postma is daarom: 'Zorg dat je jezelf positioneert als expert op het gebied van de wereld in de boomkruin. Daarmee ben je van waarde voor de samenleving en kun je mensen betrekken bij de natuur in de stad, die vaak veel diverser en bijzonderder is dan we denken. De natuur op het platteland verschraalt. Mede daarom is het de taak van boombeheerders om te zorgen dat de natuur in de stad zijn gang kan gaan, vooral omdat de burger dat mooi vindt. Dat kan vaak met heel eenvoudige instrumenten, zoals een eekhoornbrug.'

De lezing van Arjan Postma, getiteld 'Bomen Inspyreren Mensen', vindt plaats op 26 oktober van 14.15 - 14.40 uur. Aanmelden voor de Boom Inspyratie Dag kan hier.

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM