Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Staatsbosbeheer gaat langdurig werklozen aan werk helpen

woensdag 11 oktober 2017

De Houtense Werktafel, een initiatief dat langdurig werklozen aan werk helpt, gaat binnenkort samenwerken met Staatsbosbeheer. Werkzoekenden gaan aan de slag in bos Nieuw Wulven, op begraafplaatsen en in het openbaar groen.

Coördinator van de Houtense Werktafel Heleen Roossien stelt dit plan te hebben afgekeken van de gemeente Zeist. Die gemeente heeft langdurig werkzoekenden die in Austerlitz aan de slag zijn gegaan. Volgens Roossien helpt het deze groep aan arbeidsritme en contacten. Ze noemt de ervaring tot nu toe gunstig: de helft stroomt uit naar een baan en de meesten van hen vinden die tenslotte buiten het groenonderhoud.

Speeddate vluchtelingen
Morgen vindt in Houten een ander initiatief plaats van de Houtense Werktafel, als 35 vluchtelingen met verblijfsstatus gaan speeddaten met lokale bedrijven. Bedoeling daarvan is aan een baan te komen en verder te kunnen integreren in de lokale samenleving. De speeddate met vluchtelingen is onderdeel van de jaarlijkse Houtense Ondernemersdag. Het initiatief benadert langdurig werklozen persoonlijk om ze aan werk te helpen. Verantwoordelijk wethouder Kees van Dalen heeft laten weten de behoefte aan maatwerk te voelen.

Integratie
Roossien laat weten dat vluchtelingen die meedoen aan de speeddate 's ochtends worden getraind, waarna zij zich 's middags aan lokale ondernemers presenteren. Volgens haar is de integratie van vluchtelingen in Houten al vergevorderd. Ze stelt dat ze klaar zijn voor de volgende stap, die inhoudt een baan vinden om in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

Bron: ad.nl

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM