Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Herder introduceert boomknipscharen

maandag 9 oktober 2017

Herder heeft twee boomknipscharen in het sortiment geïntroduceerd: model KS650 en KS860.

Het zijn de eerste boomknipscharen van de fabrikant, vertelt Frans-Jaap Moree van leverancier Wim van Breda. De twee scharen zijn in staat struiken, takken en boomstammen te knippen en zijn in te zetten voor het zwaardere werk. De KS650 is geschikt voor kranen met een eigen gewicht van 3 tot en met 8 ton, de KS860 voor kranen met een eigen gewicht van 8 tot en met 18 ton.

Beide modellen zijn ontwikkeld voor het knippen van grote stamdiameters. De KS650 knipt volgens de fabrikant 'met gemak' stammen van 20 centimeter doorsnede, waar de KS860 stammen van 30 centimeter aankan. De KS860 is vanwege de grotere cilinders uitgevoerd met een snelgangschakeling. Deze zorgt ervoor dat de messen en grijparmen sneller sluiten indien deze geen weerstand ondervinden.

De scharen zijn verder uit te rusten met opties zoals een tilt-functie (waarmee de schaar haaks op de tak kan worden gepositioneerd) en een verzamelgrijper (waarmee takken stuk voor stuk geknipt en verzameld kunnen worden).door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM