Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Populieren Den Haag moeten er toch aan geloven

donderdag 5 oktober 2017

De Raad van State heeft geoordeeld dat de gemeente Den Haag de oude populieren in de stad toch mag kappen. In juli tekende de Bomenstichting bezwaar aan tegen de bomenkap.

Een deel van de 900 bomen die volgens de gemeente Den Haag onveilig zijn, is al neergehaald. De Bomenstichting Den Haag verzette zich afgelopen zomer bij de Raad van State tegen het kappen van twintig bomen in straten als de Van Boetzelaerlaan. Volgens de stichting zette de gemeente te snel de bijl in de populieren. Om die reden werd aan het gerechtsorgaan een uitspraak gevraagd over het Haagse kapbeleid en de beoordelingsmethode van de gemeente.

Veiligheidscheck
De Raad van State beweerde te hebben bewezen dat de bomen onvoldoende veilig waren om te handhaven. Deze veiligheidscheck zou zijn uitgevoerd door groenbeheerders van de gemeente, die alle bomen zouden hebben onderzocht.

Landelijke richtlijn
Den Haag werkt samen met de universiteit Wageningen aan een landelijke richtlijn voor alle gemeenten. Zevenduizend populieren in de gemeente zijn inmiddels onderzocht. Daarvan zijn er volgens de gemeente negen honderd zo slecht aan toe dat ze binnen twee jaar gerooid moeten worden.

Bron: ad.nl


REACTIES
Joost S.H. Gieskes | 8 november 2017 | 11:05
Het is niet de Bomenstichting maar de Haagse Bomenstichting die in beroep ging. De Bomenstichting is landelijk, de op elkaar lijkende namen zijn inderdaad verwarrend.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM