Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Weert doet oproep aan burgers voor vernieuwing bomenregister

donderdag 7 september 2017

De gemeente Weert roept burgers op om het bomenregister van de stad te vernieuwen. Daarbij wil de gemeente ook bijzondere bomen in particuliere tuinen opnemen.

De gemeente laat op haar website weten dat bescherming van waardevolle en monumentale bomen nodig is voor het behoud van een deel van de geschiedenis van de stad. In het bomenregister worden de groene monumenten van Weert, de oude en/of bijzondere bomen beschermd.

Monument
Bewoners die een boom ouder zijn dan tachtig jaar in hun tuin hebben staan, hebben mogelijk een monument in hun bezit. Zij kunnen via de gemeente de boom gratis laten inspecteren en snoeien.

Objectieve afweging
Bomen die in het vastgestelde bomenregister zijn opgenomen, mogen niet zomaar gekapt worden. Dit geldt ook voor bomen die in bestemmingsplannen zijn opgenomen. Voor monumentale en waardevolle bomen geldt dat bij overweging voor kap een goede en objectieve afweging van belangen gemaakt wordt. De afwegingen voor eventuele kap zijn te vinden in het bomenbeleidsplan van de gemeente Weert.

Bron: gemeente Weert

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM