Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Bomenoorlog over park Veenendaal eindelijk beslecht

woensdag 6 september 2017

De bomenoorlog over het park Ruisseveen in Veenendaal is over. De gemeente heeft een nieuw plan opgesteld, waar de wijk zich bijzonder goed in kan vinden. Dit bleek onlangs op een informatieavond.

Het plan van de gemeente werd er met applaus ontvangen. Een heel verschil met de vijandigheid waarmee de gemeente werd geconfronteerd nadat ze de eerste plannen ontvouwde. Deze hielden in dat er bijna honderd bomen gekapt moesten worden, waarop de buurt in verzet kwam.

Bomenrijk park
In eerste instantie was er enkel met een klein groepje aanwonenden van het park gesproken. Een deel van hen wilde dat de bomen werden verwijderd vanwege uitzicht, bladafval of lichtval. Andere omwonenden wilden juist liever een bomenrijk park om van te genieten. Op 21 juni werd er zelfs een bomenschouw voor de buurt gehouden in het park. Na de bomenschouw vonden voor- en tegenstanders elkaar in een klankbordgroep. Hun woordvoerders hebben nu laten weten dat zij de plannen goedkeuren.

Zieke exemplaren
Afgelopen maandag werd een nieuw plan gepresenteerd, dat inhoudt dat er slechts vijftig bomen worden gekapt. Daarbij gaat het om zieke exemplaren die niet meer levensvatbaar zijn. Er komen 46 nieuwe bomen voor terug, die worden aangevuld met planten, heesters en struweel en veel nieuwe soorten bomen. Projectleider Ankone stelt dat dit is om te voorkomen dat bij een bomenziekte het halve park gekapt moet worden. Daarnaast is het de bedoeling om het park meer kleur en diversiteit te geven.

Bron: gelderlander.nl

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM