Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Bomen in Bieslandse Bos massaal gekapt

dinsdag 5 september 2017

In het Bieslandse Bos, dat tussen Delft en Pijnacker ligt, worden flink wat bomen gekapt. Vanaf eind september zet Staatsbosbeheer op grote schaal de bijl in het bos, waarvan veel essen ernstig ziek zijn. Ook een deel van de populieren is er niet best aan toe.

Het Bieslandse Bos is populair bij recreanten uit Delft en Pijnacker-Nootdorp. Veel van de groenvoorziening moet binnenkort plaatsmaken. Volgens Staatsbosbeheer gaat het om honderden bomen. De zieke exemplaren zorgen voor gevaar, aangezien ze zomaar takken kunnen verliezen of spontaan kunnen omvallen.

Bomensterfte
Belangrijkste oorzaak van de massale kap is de bomensterfte. Er groeien veel essen in het bos. Deze worden bedreigd door een agressieve exotische schimmel, genaamd vals essenvlieskelkje. Veel bomen in het Bieslandse Bos hebben last van de schimmel. In eerste instantie gaat Staatsbosbeheer zich bezighouden met de bosvakken met essen, die zich in de nabijheid van wandel- en fietspaden bevinden. Kap is hier noodzakelijk, omdat de essen niet tegen de schimmel bestand zijn en herstel volgens Staatsbosbeheer niet mogelijk is.

Bron: ad.nl

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM