Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Bekijk het 'Inspyratieprogramma' van de Boom Inspyratie Dag

vrijdag 20 oktober 2017

Donderdag 26 oktober vindt bij Boomkwekerij Ebben in Cuijk de Boom Inspyratie Dag plaats, dit jaar met het thema 'Bomen Inspyreren Mensen'.

Het programma is inmiddels bekend. Een voorproefje:

Inspyratieprojecten
De dag wordt gevuld met presentaties van inspirerende projecten van het Boomproject van het Jaar ('Inspyratieprojecten'): 'Het Witte Lint' (door Ingrid van Frankenhuyzen), 'Bomencarré op IJburg' (stedenbouwkundige Herman Zonderland) en het 'Maanproject in Heerlen' (kunstenaar Michiel Huisman).

Op de locatie is tevens een Inspyrium Wall of Fame te vinden, waar diverse inspirerende projecten te bewonderen zijn.

'Freelanceboswachter' Arjan Postma
Inspyratiebomen
Net als voorgaande jaren wordt ook deze editie de Inspyratieboom gekozen. Kansmakers zijn deze keer de Castanea sativa (boomambassadeurs Peter Spijker), de Koelreuteria paniculata (Wilfred Molenkamp) en de Heptacodium miconioides, (landschapsarchitect Henk Schuitemaker van VLUGP). In de namiddag wordt bekend wie de opvolger wordt van de winnaar van vorig jaar, de Ulmus laevis (fladderiep).

Lezingen
Ton Hermanussen opent het middagprogramma met zijn lezing 'De levende brug, zoektocht naar een brug uit bomen'. Als we denken aan bomen denken we nog te vaak aan lollystokjes langs wegen. Dit terwijl er zoveel meer kan. Hermanussen stelde zich de vraag of het niet mogelijk was om bomen als bijvoorbeeld bruggen in te zetten. Bijzondere spreker deze dag is tevens Arjan Postma, boswachter en tv-persoonlijkheid (onder meer bekend van RTL Late Night). Postma noemt zichzelf freelanceboswachter en is als geen ander in staat om mensen te 'inspyreren' als het gaat om natuur. Hij zal vertellen over de plaats die bomen innemen in de openbare ruimte.

Tussen de middag kunnen bezoekers uiteraard weer genieten van demonstraties, proeven en een kleine lunch. De dag wordt afgesloten met demonstraties, proeven en een afsluitende borrel.

Editie van 2016
Meer informatie
De Boom Inspyratie Dag vindt plaats van 09:30 tot 16:00 uur bij het Inspyrium van Boomkwekerij Ebben in het Brabantse Cuijk. Deelname is kosteloos! De volgorde van de lezingen en meer informatie over de sprekers, Inspyratiebomen en -projecten is te vinden op www. boominnovatiedag.nl.

Over het evenement
Dit jaar wordt de Boom Inspyratie Dag voor de zevende keer georganiseerd. De vakbladen Boomzorg, Stad+Groen en Boom in Business willen met dit evenement alle ontwikkelingen op het gebied van bomen, planten en heesters, techniek, informatietechnologie en beheer en onderhoud bij elkaar brengen.

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Redactie | 17 oktober 2017 | 09:26
Beste A.W. Doornik,

Uiteraard mag dat! Het Inspyrium vind je aan de Beerseweg 45 te Cuijk.

Meer informatie vind je op de site van het evenement (zie link in het bericht).

Groet, de redactie

A.W. Doornik | 6 oktober 2017 | 19:20
mag deze inspiratiedag ook bezocht worden door een niet boomkweker, maar wel dendrologisch geïnteresseerd ?
Wat is het juiste adres van het inspirium van Ebben ?
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM