Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Essen tegen de vlakte in de Achterhoek

maandag 7 augustus 2017

Staatsbosbeheer heeft onlangs grootschalige bomenkap aangekondigd in de Achterhoek. Die plannen roepen de nodige weerstand op.

Het is inmiddels geen geheim meer dat de essentaksterfte flink om zich heen slaat in Nederland. De ziekte verspreidt zich via de wind, en van de aangetaste essen overleeft niet meer dan tien procent. Daarom moeten de essen op grote schaal gekapt worden. In de Achterhoek begint Staatsbosbeheer halverwege augustus met deze kap, zo meldt boswachter Hielke Alsemgeest. Het betreft bomen in Didam, Bronkhorst, Lochem, Berkelland, Oost-Gelre en de Oude IJsselstreek.

'Kap onnodig en voorbarig'
De plannen van Staatsbosbeheer hebben bij de Bomenstichting Achterhoek de nodige weerstand opgeroepen. De stichting laat het er niet bij zitten en heeft een brief geschreven. De stichting noemt de kap 'onnodig en voorbarig'; een verzoek dat gebaseerd is op adviezen van de Universiteit Wageningen. Zij stellen namelijk dat beheerders terughoudend dienen te zijn met het kappen van essen. Daarom wil de stichting in gesprek gaan met Staatsbosbeheer over mogelijke alternatieven.

Het is vooralsnog onbekend of Staatsbosbeheer heeft gereageerd op het verzoek van de stichting.

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM