Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Gemeenten kunnen weer meedingen naar titel ‘European City of the Trees'

dinsdag 20 juni 2017

Amsterdam won de titel in 2012
Branchevereniging VHG besteedt op haar site aandacht aan de European City of the Trees Award. Deze titel wordt volgend jaar weer uitgereikt als waardering voor het boombeleid van een gemeente.

De European City of the Trees Award is een initiatief van de Europese koepelorganisatie European Arboricultural Concel (EAC) en wordt uitgereikt aan een stad die toonaangevende activiteiten ontplooit in beleid, beheer en burgerparticipatie gericht op bomen.

Het initiatief bestaat sinds 2007 en werd sindsdien één keer gewonnen door een Nederlandse gemeente, en wel door Amsterdam in 2012. De stad werd geroemd om de bijzondere populatie iepen, haar groene karakter en de grote inspanning om dit te behouden.

Gemeenten die mee willen dingen naar de titel kunnen zich nu al aanmelden via de site van de VHG (zie de eerste link in dit bericht). De branchevereniging is bij de EAC aangesloten. Meer over het reglement is te vinden op de site van EAC. De European City of the Trees Award zal worden uitgereikt tijdens de Boominfodag 2018.

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM