Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Gemeente Rotterdam verwaarloost ‘Levenspad’

dinsdag 13 juni 2017

De gemeente Rotterdam verwaarloost het Levenspad in de wijk Charlois. Langs dit pad staan door mensen geadopteerde wilgen ter nagedachtenis aan een dierbare.

De mensen die bomen langs het pad hebben geadopteerd zijn ontstemd over het onderhoud aan de weg. Op de plek van de vroegere Havenspoorlijn nam in 2010 de toenmalige deelgemeente Charlois het initiatief om 275 bomen langs de weg te planten ter adoptie. Bewoners van Charlois konden deze adopteren, waarbij de bijbehorende namen op het asfalt werden geschilderd. De adoptanten konden een kort tekstje bij hun boom plaatsen.

Nadat op een gegeven moment de weg werd opengebroken om een leiding te vervangen, werd het Levenspad opnieuw geasfalteerd. De namen werden echter niet teruggeplaatst.

Het zou zijn misgegaan met het pad toen de deelgemeenten werden opgeheven en de dienst Stadsbeheer verantwoordelijk werd voor het onderhoud van het Levenspad. Een omwonende zegt dat de gemeente nauwelijks beseft dat de weg voor veel omwonenden een emotionele betekenis heeft.

Bron: rijnmond.nl

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Vrienden van het Levenspad | 17 juni 2017 | 13:24
Dank voor het aandacht schenken aan het #Levenspad in Rotterdam Charlois. Inmiddels is er een vereniging Vrienden van het Levenspad opgericht die gaat toezien op het onderhoud. Als bestuur gaan we op korte termijn in overleg met de gemeente over het onderhoud. Ook de wethouder komt binnenkort een kijkje nemen. We zijn positief gestemd.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM