Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Kap van 133 bomen verdeelt straat in Breda

donderdag 18 mei 2017

De bomenkap van 133 exemplaren verdeelt de Bavelselaan in Breda. Een deel van de bewoners zegt last te hebben van de wortelopdruk en wil de bomen verwijderen. Het andere deel van de straat wil de bomen behouden.

De gemeente Breda heeft plannen om tot de kap van 133 bomen over te gaan. De bezwaarschriftencommissie beraadt zich over de kwestie, die al speelt sinds 2012. De commissie doet over zes weken uitspraak in het geschil.

De gemeente wilde in 2012 het trottoir aanpassen voor rioolwerkzaamheden. Een klankbordgroep onderzocht de wensen van de bewoners, die het een goed idee vonden om de Bavelselaan te herinrichten. Nadat de gemeente bij nader inzien ook tot de aanleg van een gasleiding besloot, bleek verwijdering van de bomen toch noodzakelijk.

Een woordvoerder van de gemeente stelt dat de intentie was om zoveel mogelijk bomen terug te plaatsen; dit bleek uiteindelijk niet mogelijk.

Zeventien bewoners hebben bezwaar ingediend tegen de kap. De gemeente wordt verweten te laat relevante informatie te hebben toegestuurd en alles in het werk te stellen om te kap te laten doorgaan. Een ambtenaar zou volgens hen een dubbele pet op hebben en steeds nieuwe argumenten uit de hoge hoed toveren om de bomen te kunnen kappen. Volgens een buurtbewoonster zorgt deze gang van zaken al sinds 2012 voor een wrange nasmaak.

Bron: bndestem.nl

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM